Dominicaanse RepubliekNieuws uit onze kinderdorpenVan wees tot universitair afgestudeerde, dankzij jou!

2438-KB-Aline-Sinumvayo-2010-10-2048x1537
11603-KB-Michelline-Kahindo-Furaha-2011-10
Vandaag hebben twee van onze kinderen hun opleiding afgerond ... Ze zijn klaar om te leven zoals elk ander mens."
Kinderdorp Patmos in Congo

Dankzij de steun van IKN donateurs, is ons kinderdorp Patmos Children’s Village een toevluchtsoord geweest voor honderden weeskinderen terwijl conflicten Congo blijven verwoesten. Michelline en Aline zijn twee van zulke kinderen. Ze zijn opgegroeid en floreerden binnen de liefdevolle zorg die u helpt te bieden. Van onrustige weeskinderen zijn de gegroeid naar universiteitsstudenten – dankzij u!

Tragisch begin
Alle kinderen die deel uitmaken van onze projecten hebben tragische verhalen over hoe ze ouderloos zijn geworden. Helaas verloren veel van de kinderen hun ouders op zo’n jonge leeftijd dat ze zich ze niet eens meer kunnen herinneren. De ouders van Micheline en Aline werden ofwel gedood als onderdeel van de burgerlijke onrust in Congo of werden gedwongen om in het leger te gaan en er werd nooit meer iets van vernomen.

Toen deze meisjes jaren geleden terecht kwamen in ons kinderdorp in Congo, hadden ze hard een liefdevolle familie nodig om die voor hen zou zorgen. Zorg in de vorm van voedsel, kleding, medische zorg, onderwijs en een gezinsverband. Sponsors maken een groot deel uit van die zorg. Ze bieden niet alleen financiële ondersteuning, maar zorgen ook voor een positief gevoel van welzijn.

Een universitair diploma
De meisjes groeiden op in ons kinderdorp en ontwikkelden zichzelf steeds meer. En nu, vele jaren later, hebben ze iets heel bijzonders behaald: een universitair diploma.

Onlangs hebben Micheline en Aline, als examen onderdeel, met succes hun onderzoeksrapporten verdedigd. We zijn erg trots op ze! Voor de dames is het is belangrijk om in de Congolese cultuur deze prestatie neer te zetten. En u heeft dit mede mogelijk gemaakt door uw steun!

Patmos-directeur Desire zegt het volgende over de twee meisjes: ‘God is nooit opgehouden wonderen voor zijn kinderen te verrichten. We zijn erg blij dat ICC/IKN als humanitaire organisatie de levens van deze kinderen verandert. Als we kinderen opvangen die hulp nodig hebben en dan dit resultaat zien, danken we God oprecht voor die eindeloze liefde en barmhartigheid voor ons en de kinderen. Ook bedank ik alle donateurs en ICC/IKN.

Vandaag hebben twee van onze kinderen hun opleiding afgerond … Ze zijn klaar om te leven zoals elk ander mens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *