Project Dominicaanse Republiek

Kinderdorp Las Palmas

Het kinderdorp in de Dominicaanse Republiek is opgericht in 1982 en daarmee één van de oudste projecten van ons.  Er wonen een kleine 100 kinderen. Kinderen die op straat of bij een lokaal ziekenhuis zijn achter gelaten. Vaak speelt armoede een rol en kunnen ouders niet meer voor hun kinderen zorgen. Via de kinderbescherming komen deze kinderen bij ons kinderdorp, hier vinden ze een thuis. Op het project bevindt zich tevens een kerk, medische zorg en grond waar veel groente en fruit wordt verbouwd. Dit zorgt voor gezond eten voor de kinderen. Omdat scholing via de overheid erg kostbaar is, heeft IKN zelf een school in het kinderdorp gebouwd. Zo is er een lagere en middelbare school die betaalbaar onderwijs geeft. Kinderen uit de omgeving van ons kinderdorp maken ook gebruik van onze school.

Zelfredzaamheid

Wij hebben ons ingezet om dit kinderdorp zelfredzaam te maken door agrarische projecten op te zetten. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om de kinderen van gezond eten te voorzien, en wat er over is te verkopen zodat de kosten van het project kunnen worden gedekt. Ook levert het werkgelegenheid op voor de lokale bevolking.

Op het project bevindt zich een melkvee bedrijf, een viskwekerij en land- en tuinbouw. Naast school kunnen kinderen zich bekwamen in de land- en tuinbouw maar ook ervaring opdoen in de viskwekerij en in het melkveebedrijf. IKN ondersteunt deze kinderen met vervolgonderwijs tot en met de universiteit. IKN zorgt ervoor dat de kinderen op eigen benen kunnen staan als ze het project verlaten.

https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/uploads/2021/05/0011h1-1024x768-1.jpg&nocache=1

Neem een kijkje bij het kinderdorp in
El Salvador >>

Doneer nu zodat weeskinderen veilig opgroeien

De kinderen zijn u erg dankbaar!