Project Congo

Kinderdorp Patmos Children’s Village

De Republiek Congo ligt in centraal Afrika. Het land is rijk aan grondstoffen en natuurlijke bronnen. Echter, is het land enorm verdeeld tussen de diverse bevolkingsgroepen. Dat maakt dat het er erg gevaarlijk en al miljoenen inwoners hebben het leven verloren door de strijd. Het land is daarom erg arm en kinderen zijn vaak op zichzelf aangewezen omdat ze vaak geen ouders meer hebben.

Ons kinderdorp genaamd “Patmos Children’s Village” ligt op een eiland en het is er relatief veilig. Er wonen gemiddeld tussen de 150 en 200 kinderen verdeeld over ongeveer 10 huizen. Daarnaast is er een basisschool, kliniek en een kerk. Het kinderdorp ligt aan een meer, hierdoor is er genoeg water en kunnen kinderen ook erin zwemmen.

IKN geeft deze kinderen een thuis

In 2019 heeft IKN wederom 59 nieuwe kinderen opgevangen. Door oorlogs- en natuurgeweld waren hun complete dorpen weggevaagd. Deze kinderen werden gered en naar de dichtstbijzijnde kerk gebracht. Met hulp van de Verenigde Naties is er onderdak voor deze kinderen gezocht. Alhoewel wij nog maar plek hadden voor ongeveer 25 kinderen hebben we ze toch allemaal opgenomen. Je kunt eenvoudig weg geen keuze maken en daarmee kinderen in de jungle achterlaten! Als deze kinderen niet waren opgevangen dan zou de kans groot zijn geweest dat ze waren overleden als gevolg van ziekte of uithongering, óf waren ze kindsoldaten geworden.

Alle 59 kinderen waren onder de 5 jaren oud, velen droegen ziektes bij zich of hadden wonden. Naast liefde, geborgenheid en een familie kregen ze de noodzakelijke zorg en, zodra ze daartoe in staat waren, gingen ze naar onze school in het kinderdorp. Momenteel doen de kinderen het erg goed en zijn ze weer gezond en blij.

Deze kinderen groeien nu op in een warm gezin. Ze krijgen een opleiding en alle steun om te verwerken wat ze hebben meegemaakt. Als ze straks volwassen zijn en op eigen benen kunnen staan verlaten ze het project. Wij zorgen ervoor dat dit mogelijk is voor ze, en daar is veel geld voor nodig elke maand. Daarom is jouw ondersteuning zo belangrijk.

https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/uploads/2021/01/19635-KB-Freddy-2-2017-12-768x1024-1.jpg&nocache=1

Neem een kijkje bij het kinderdorp in
Dominicaanse Republiek >>

Doneer nu zodat weeskinderen veilig opgroeien

De kinderen zijn u erg dankbaar!