De historie van IKN

Magda en Dimitri Triantos raakten begin jaren ’90 betrokken als vrijwilligers bij het wereldwijde werk van International Children’s Care (USA). Om op structurele basis meer steun te kunnen geven is op 3 mei 1994 IKN officieel als Stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In Huis ter Heide werd een kantoor gestart met betaalde medewerkers. In 1996 verhuisde het kantoor naar Zeist en daarna in 2002 is het kantoor in Zwijndrecht gevestigd. In deze omgeving woonden namelijk de meeste vrijwilligers. Op deze manier werden de krachten tussen het kantoor en de vrijwilliger samengebundeld. In 2004 werd Lambro Triantos directeur van de stichting. Hij was tot die tijd een succesvol ondernemer met een zeer groot netwerk. Onder zijn bezielende leiding groeide IKN uit tot een grote stichting met 8 medewerkers. Echter sloeg in 2012 het noodlot toe en kwam Lambro te overlijden.

De inkomsten gingen achteruit en er werd een noodzakelijke reorganisatie ingezet. Alle processen, inkomsten en uitgaven werden onder de loep genomen met maar één doel: De organisatie dusdanig efficiënt maken zodat zoveel mogelijk geld ter ondersteuning naar de projecten kon worden overgemaakt. Dit heeft geresulteerd in het feit dat IKN momenteel uitsluitend nog maar werkt met vrijwilligers. Dit geldt overigens ook voor het bestuur. Sinds 2020 is het kantoor van IKN gevestigd te Midwoud.

IKN heeft sinds 1994 tientallen miljoenen euro’s geworven en hierdoor wereldwijd een daadwerkelijk verschil kunnen maken voor duizenden kinderen! Een prestatie van IKN, de vrijwilligers én alle donateurs!

https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/uploads/2021/09/Pa-en-Ma_MG_7277-1085pix.jpg&nocache=1

Doneer nu zodat weeskinderen veilig opgroeien

De kinderen zijn u erg dankbaar!