GhanaNieuws uit onze kinderdorpenStuderen voor een goeie toekomst

"Ik heb goede vrienden gemaakt op de universiteit", zegt Stephen. "We schrijven altijd codes en maken er soms grapjes over."
Studeren voor een goeie toekomst

Stephen werd geboren in Ghana in een dorp met weinig opleidingsmogelijkheden. Zijn vader repareerde de daken om voor het gezin te zorgen. Zijn moeder bleef thuis om voor haar vijf kinderen te zorgen. Toen veranderde het leven voor Stephen plotseling. De vader van Stephen viel tijdens zijn werk door een dak heen en overleed als gevolg van de val. Drie maanden later stierf Stephens moeder aan buiktyfus. Hierdoor bleven de kinderen alleen achter.

IKN’s geschiedenis in Ghana
In Ghana is er geen groot ICC/IKN-kinderdorp. Toch zag een iemand genaamd Michael de noodzaak om wezen in Ghana te helpen. Daarom werkte hij in 1998 samen met ICC/IKN om een ​​huurwoning op te zetten waar een gezin weeskinderen zou kunnen opvangen en onderhouden. Door de beperkte middelen is dit project klein gebleven, maar toch wordt er een mooi huishouden van kinderen ondersteund.

Stephen’s liefde voor leren
In 2001, toen Stephen vijf jaar oud was, kwamen hij en zijn broers en zussen in het ICC/IKN Ghana Children’s Home wonen. Stephen kon goed opschieten met de andere kinderen. Het beste van alles was dat hij niet gescheiden hoefde te worden van zijn biologische broers en zussen, en hij ging naar school. Stephen werd al snel een behulpzaam lid van het huishouden. Hij hield van rekenen en hielp de jongere kinderen vaak met huiswerk.

In de zesde klas groeide Stephens liefde voor wiskunde uit tot liefde voor technologie. Hij bestudeerde zorgvuldig computers en repareerde zelfs de laptop thuis als dat nodig was. Toch had Stephen nooit gedacht dat zijn liefde voor technologie zich ooit zou vertalen in een carrière. Hij wist niet dat dergelijke banen bestonden. Gelukkig herkende de docent informatietechnologie (ICT) op school een talent in Stephen en moedigde hem aan om hiermee door te gaan.

Vastberadenheid om te slagen
Stephen werd geleidelijk vastberadener en zelfverzekerder in de klas. Hij werkte hard tijdens zijn studie en vond na de middelbare school een baan bij een mediabedrijf. Nu doet Stephen een hoofdvak Computerwetenschappen aan de universiteit.

Nationaal erkend
Stephen en zijn vrienden hebben verschillende programma’s ontwikkeld voor lokale bedrijven en werken eraan om hun eigen IT-bedrijf op te richten, genaamd Perfect Media Consortium. De afdeling Computerwetenschappen zag hun harde werk en vaardigheid. Daarom werden Stephen en zijn vrienden gevraagd om de school te vertegenwoordigen in een “hackathon” -wedstrijd tegen andere universiteiten en softwareontwikkelingsbedrijven.

In deze wedstrijd hadden ze vier dagen de tijd om een ​​mobiele applicatie en webapplicatie te ontwikkelen voor een gespecificeerd probleem. Op dag drie was het team van Stephen het enige team op universitair niveau dat nog in de running was. Hoewel ze de wedstrijd niet wonnen, is Stephen er trots op dat ze zo ver konden gaan als ze deden.

Dromen volgen vanwege jou
Ik vind het een groot voorrecht om deel uit te maken van deze geweldige familie van ICC/IKN Ghana“, zegt Stephen. “Ik heb een droom om een ​​goede computersoftware-ontwikkelaar te worden. Ook help ik graag mensen die het moeite hebben in het leven door ze te motiveren en te laten zien wat je kunt bereiken. Ik geniet echt van wat ik studeer.

Dankzij mensen zoals jij kan Stephen zijn dromen najagen. Hij werkt ook om anderen te helpen, net zoals jij hem hebt geholpen. Bedankt voor het helpen om Stephen te voorzien van tools voor succes. Uw steun is een grote zegen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *