Vrijwilligers

Internationale Kinderhulp is een stichting die géén betaalde krachten heeft en volledig draait op vrijwilligers. Wil je ook iets betekenen als vrijwilliger neem dan contact op met IKN! Veel werk kan tegenwoordig ook op afstand worden gedaan. Denk daarbij aan Teams-meetingen en het inloggen op afstand!

Hieronder een kleine impressie over onze vrijwilliger van het eerste uur…

https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/uploads/2021/09/AdobeStock_128736245-320x320.jpeg&nocache=1
https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/uploads/2021/09/2014-02-dimitri-bij-zijn-fietsreparatiehoek-ZW-scaled.jpg&nocache=1

Dimitri, vrijwilliger in hart en nieren

Sinds 1994 is Dimitri (78) verbonden aan IKN, aan de Dubbelweg 23 in Zwijndrecht. In de opslag van onze stichting heeft hij zijn werkplek ingericht, zo zamelt hij goederen in en repareert hij fietsen. In 1994 richtte Magda Triantos, de vrouw van Dimitri, de stichting Internationale Kinderhulp Nederland op. In die jaren reed hij zelf met de vrachtwagen van zijn baas, hulpgoederen naar Roemenië. Zo heeft hij zeker 150 ton aan goederen afgeleverd.

Wie binnen loopt bij Dimitri, krijgt altijd een bijzonder verhaal te horen. Met het fotoboek op schoot kan Dimitri heerlijk vertellen over zijn belevenissen. Soms ontroerend maar juist ook heel vaak met veel passie voor het helpen van zijn medemens, kinderen die het minder goed getroffen hebben. Nog altijd is Dimitri een gepassioneerd vrijwilliger, zo repareert hij oude fietsen die vervolgens weer verkocht worden. Kleding die niet geschikt is voor hergebruik, en oud ijzer worden omgezet in geld. Zo levert Dimitri drie dagen in de week een grote bijdrage aan het werk voor de weeskinderen die IKN ondersteunt.

Dimitri is op elke maandag, dinsdag en woensdag aanwezig in de opslag aan de Dubbelweg 23 in Zwijndrecht. Wanneer u kleding, oude metalen, oude fietsen of andere gebruikte goederen heeft, kunt u die bij Dimitri in Zwijndrecht aanbieden.

Doneer nu zodat weeskinderen veilig opgroeien

De kinderen zijn u erg dankbaar!