Project Mexico

Kinderdorp El Oasis

Het kinderdorp is in 1992 op gericht en ligt op het Baja schiereiland, welke grenst aan de Amerikaanse staat Californië. Het ligt in een woestijn waardoor de zomers heet zijn, en de winters koud. 

Op het project is er een diepe waterbron waardoor er altijd goed vers water aanwezig is. Mede hierdoor is het mogelijk om land te verbouwen. In 2019 zijn we een zelfredzaamheidproject gestart door land in de buurt te gaan verbouwen. Er wordt op 22 hectare land diverse soorten pepers verbouwd, waaronder de zeer populaire jalapeño peper. Deze pepers worden zowel lokaal als in het nabijgelegen Californië verkocht. Met de winst wordt het project gefinancierd. Naast dat het werkgelegenheid voor de lokale bevolking oplevert, leveren de pepers ook inkomsten op. Op deze manier zorgen we ervoor dat er goed voor de kinderen gezorgd kan worden.

https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://internationalekinderhulp.nl/wp-content/uploads/2021/05/Kids-walking-2-768x509-1.jpeg&nocache=1

Neem een kijkje bij het kinderdorp in
Nicaragua >>

Doneer nu zodat weeskinderen veilig opgroeien

De kinderen zijn u erg dankbaar!