MexicoNieuws uit onze kinderdorpenAfscheid van een bijzondere man

Rouwkaart Dimitri Triantos_640x480 web_Pagina_1
Afscheid van een bijzondere man

Op zaterdag 6 mei 2023 is onze vrijwilliger van het eerste uur, en mede oprichter van Internationale Kinderhulp, Dimitri Triantos, op 80-jarige leeftijd overleden.

In 1994 richtte hij samen met zijn vrouw Magda Internationale Kinderhulp (IKN) op. Zelf was hij destijds vrachtwagenchauffeur en hield zich als vrijwilliger bezig met alle transporten naar de projecten. Tot aan ongeveer 2015 is hij mede verantwoordelijk geweest voor vele transporten en containers die verstuurd zijn. In totaal is er voor meer dan 1000 ton verscheept.

Zelf reed hij regelmatig ook met de vrachtwagen naar Roemenië. Nadat hij dan de materialen bij het kinderdorp had afgeleverd kocht hij veel nationale souvenirs op die hij vervolgens weer verkocht in Nederland. Zo heeft hij bv. rond de 20.000 Roemeense sierpotloden verkocht. Alle winst ging naar IKN. Zelfs is Dimitri een paar keer naar de Verenigde Staten en Canada afgereisd om daar op grote congressen de souvenirs te verkopen.

Vanaf 2013 werden de transporten wat minder noodzakelijk en richtte hij zich op het verzamelen van oude metalen, kleding en fietsen. De fietsen knapte hij helemaal op in zijn werkplaatsje in het IKN pand in Zwijndrecht. Daarna verkocht hij de fietsen t.b.v. de stichting. In begin 2022 kwam Dimitri erachter ongeneselijk ziek te zijn. Maar hij ging gewoon door met zijn werkzaamheden tot aan eind 2022. Het was namelijk zijn lust en zijn leven.

We nemen afscheid van een zeer bijzondere man. Een verbindende man die goudeerlijk was en het allerbeste voorhad voor zijn medemens, met name kinderen. Een wijze, hardwerkende man die zich altijd bescheiden opstelde en met het hart absoluut op de goede plaats. Voor zijn inzet is Dimitri tot tweemaal toe tot vrijwilliger van het jaar uitgeroepen in de gemeente Zwijndrecht en heeft hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn werk ontvangen.

We kunnen pagina’s vol schrijven over zijn avonturen, mooie verhalen en hoe graag hij werd gezien door velen. We gaan hem missen en zijn hem enorm dankbaar voor wat hij voor Internationale Kinderhulp heeft betekend. Dankbaar voor het maken van grote golven waar we vandaag de dag nog op surfen. Een uniek en mooi mens is van ons heengegaan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *