MexicoNieuws uit onze kinderdorpenHelp 43 kinderen na verwoestende ramp in Congo!

Congo Floods
Samen kunnen we deze kinderen een nieuw begin geven

Afgelopen mei ontvingen we steeds meer berichten over een enorme ramp die plaatsvond in het oosten van Congo, precies in het gebied waar ons kinderdorp gevestigd is. Door hevige regenval hebben meerdere overstromingen zich voorgedaan, wat heeft geleid tot de complete verwoesting van dorpen.

Onze projectleider in Congo schreef ons:
“De zeer zware regenval in Kalehe heeft aanzienlijke schade veroorzaakt en heeft helaas geleid tot een groot aantal doden en gewonden. In totaal hebben 1115 kinderen hun ouders verloren! Gelukkig zijn onze kinderen in het kinderdorp veilig. Dit is te danken aan het feit dat we enkele jaren geleden afwateringskanalen hebben aangelegd om het water vanuit de bergen te kanaliseren en af te voeren naar het nabijgelegen meer, het Kivumeer. We zijn ICC en IKN ontzettend dankbaar dat ze destijds deze vooruitziende blik hadden en het mogelijk hebben gemaakt om deze kanalen te construeren.”

“Wel zien we de gevolgen en schade van het vele water maar dat kunnen we aan. Sommige stukken van onze grond staan onder water maar ik verwacht dat dit wel weer droog komt te liggen. Gezien de nationale noodsituatie heeft de Minister van Sociale Zaken aan veel hulporganisaties gevraagd om kinderen op te nemen die bij de ramp hun ouders zijn verloren. Ze hebben aan mij gevraagd om 43 kinderen op te nemen. Eigenlijk is er geen plek voor maar ik heb er vertrouwen in dat onze achterban en donateurs het mogelijk gaan maken om ook deze kinderen op te vangen. Het is echt een noodsituatie en je kunt deze kinderen niet aan hun lot overlaten!

M.Sc. Murhima Desire”

Ons plan
Wij hebben dringend uw hulp nodig om deze 43 kinderen naar ons project te brengen en hen een nieuw thuis te bieden. Velen van hen hebben trauma’s en hebben daarbij professionele hulp nodig. Daarnaast hebben ze behoefte aan kleding, medicijnen en voeding. Het is ook onze intentie om voor hen te blijven zorgen in de toekomst. We streven ernaar hen onderwijs en verdere opleidingsmogelijkheden te bieden, zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Tot het moment dat ze op eigen benen kunnen staan, zullen we hen opvangen en in een gezinssituatie plaatsen.
Kunt u ons alstublieft helpen met elke mogelijke bijdrage? Samen kunnen we echt het verschil maken voor deze 43 kinderen die deze ramp hebben overleefd, maar alles hebben verloren. Het is van groot belang om deze kinderen te ondersteunen.

Wilt u alstublieft overwegen ons te helpen met elke mogelijke bijdrage? Vele handen maken licht werk en met elkaar maken we daadwerkelijk hét verschil voor deze 43 kinderen die deze ramp hebben overleefd maar letterlijk alles zijn kwijtgeraakt. Het is echt noodzakelijk om deze kinderen te helpen.

Helpt u deze kinderen ook? 
De totale kosten zijn (nog) onbekend, we zullen eerst de noodhulp moeten financieren en daarna de opvoeding-scholing van de kinderen voor de komende jaren.

U kunt uw donatie hier uw storten o.v.v. Congo43

Enorm bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *