CongoNieuws uit onze kinderdorpenVulkaan uitbarsting in Congo

Vulkaan uitbarsting

Afgelopen zaterdag 22 mei 2021 is in Congo de Nyiragongo vulkaan uitgebarsten. Deze vulkaan ligt op 10 kilometer afstand van de stad Goma. Ons kinderdorp ligt op enkele tientallen kilometers afstand van Goma. Gelukkig ligt ons kinderdorp op een eiland en kan de lava het dorp niet bereiken. Echter zijn wij wel sterk afhankelijk van Goma waar de chaos is uitgebroken. De lava heeft de stad bereikt en honderdduizenden bewoners zijn op de vlucht geslagen.

Voor ons kinderdorp betekent dit heel concreet dat er niet meer naar de stad Goma gegaan kan worden om allerlei benodigdheden te kopen. Wat op het eiland zelf nog wel verkrijgbaar is, is hierdoor enorm duur geworden.

Daarnaast zijn veel volwassen kinderen, die na hun opvoeding ons project hebben verlaten, woonachtig en werkzaam in Goma. Nadat deze kinderen de projecten verlaten om op eigen benen te staan, blijven de contacten uiteraard bestaan. Door de uitbarsting was hun leven in gevaar en hebben zij moeten vluchten. We hebben deze “oud-bewoners van ons kinderdorp”, opgevangen en een voorlopige plek gegeven in ons kinderdorp.

Gezien de noodsituatie die nu is ontstaan moeten we alle zeilen bijzetten om voor onze kinderen én de volwassen kinderen te kunnen zorgen. Dit is lastig gezien de natuurramp en de instabiele politieke situatie in Congo die al bestond voor de uitbarsting.

Zonder uw hulp kunnen wij de kinderen niet ondersteunen. Helpt u onze kinderen in Congo om door deze benarde situatie heen te komen?

Doneer alstublieft vandaag nog en help onze kinderen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *