NieuwsNieuws uit onze kinderdorpenRoemeniëIKN helpt de vluchtelingen vanuit Oekraïne

qr-code- doneerpagina
foto 3
romanian-woodpile_full
foto 2
Romanian Volunteer
romanian-houses_full
Romanian Volunteers
Internationale Kinderhulp helpt de vluchtelingen vanuit Oekraïne

Wat men begin 2022 niet had verwacht is nu toch gebeurd: Rusland is de Oekraïne binnengevallen en de oorlog is daar uitgebroken. Op de televisie en het internet zien we allemaal welke hartverscheurende tragedie zich daar afspeelt op dit moment. Inmiddels zijn er al vele onschuldige burgers omgekomen door het oorlogsgeweld, waaronder ook veel kinderen. Fabrieken, winkels en woningen zijn compleet verwoest. Burgers zijn op de vlucht geslagen en ook in Nederland hebben we hier inmiddels mee te maken.

Uiteraard helpt Nederland vluchtelingen die hier heen komen en om hulp vragen. Veel van hen zijn vrouwen met kinderen, omdat veel mannen achter (moeten) blijven om te vechten tegen de Russen. Maar ook in de omliggende landen van Oekraïne, zoals Roemenië, heeft men veel te maken met de vluchtelingen.

In Roemenië hebben wij een groot project met een behoorlijk aantal huizen en bijbehorende gebouwen. Op dit moment gebruiken wij niet alle gebouwen op het project. Daarom hebben wij besloten deze gebouwen ter beschikking te stellen aan volwassenen en kinderen die vluchten voor het oorlogsgeweld in Oekraïne. Dit zal geen nadelig effect hebben op de kinderen die in het kinderdorp wonen.

Zo kunnen wij op een hele directe manier hulp bieden aan deze vluchtelingen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het gereed maken van de gebouwen. Dit wordt gedaan door vrijwilligers. De kou is echt een probleem en vandaar dat we een flinke voorraad hout moeten kopen om iedereen warm te kunnen houden. Ook hebben we geld nodig om de vluchtelingen te voorzien van zorg en voeding.

Steun alstublieft deze vluchtelingen uit Oekraïne. Help vandaag nog mee om deze volwassenen en kinderen een veilige plek te geven!

Maak alstublieft uw donatie over op NL67 ABNA 0516 782762 o.v.v. OEKRAINE.

Enorm bedankt voor uw steun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *