Group of Kids Congo
Congo_Construction-2
congo bouw nieuwe huizen 3
New Congo Children at table
Newly built Home
QRCodeCONGO14
Sponsor een baksteen voor slechts 1 euro!

We hebben uw hulp nodig… In 2023 waren we getuige van een vreselijke ramp in het oosten van Congo. Zware regenval zorgde voor landverschuivingen waardoor er duizenden mensen zijn omgekomen. Met name de armere gebieden werden getroffen omdat die gebieden geen middelen hebben om met zware regenval om te kunnen gaan. Vele doden waren het gevolg en veel kinderen zijn van de één op andere dag wees geworden.

Ons kinderdorp Patmos is gelegen in het oosten van Congo op het eiland Idjwi. Ook wij hebben last gehad van het zeer zware weer. Echter, wij hebben in de afgelopen 10 jaar geïnvesteerd in afvoerkanalen om de erosie tegen te gaan. En dit heeft ons kinderdorp gered en alle ruim 150 kinderen waren veilig.

Toen de storm is gaan liggen is de schade opgenomen. Zoals ik al vertelde waren vele kinderen uit de regio plotseling wees geworden en hadden letterlijk helemaal niets meer. De Congolese overheid vroeg ons om 25 van deze weeskinderen op te nemen in ons kinderdorp. Onze projectleider Desiré Murhama is toen naar het rampgebied in de jungle gegaan. Door aangekomen trof hij 48 kinderen aan. Helemaal ontredderd en hulpeloos. Alhoewel wij niet de capaciteit hadden om deze kinderen op te nemen in ons kinderdorp kon Desiré het niet over zijn hart verkrijgen om allen de 25 kinderen mee te nemen en de rest achter te laten. Hij heeft toen besloten te vertrouwen op zijn geloof en heeft geregeld dat alle 48 kinderen werden overgebracht naar het kinderdorp Patmos. Daar aangekomen zijn alle kinderen warm ontvangen en hebben ze direct nieuwe kleren, voeding en zorg  gekregen. Ik kan u melden dat we het goed gaat met de kinderen! Ze zijn blij en hebben inmiddels hun draai gevonden tussen de andere kinderen.

Bouw nieuwe extra huizen

Het totaal aantal kinderen is in één klap van ongeveer 150 naar 200 gegaan.  Onze capaciteit is daarmee te klein geworden en het afgelopen jaar zijn we direct begonnen met de bouw van extra huizen. We hadden 11 huizen en dat gaan we uitbreiden naar 14. Inmiddels zijn de eerste 2 huizen klaar en gaan we nu beginnen aan het derde huis, huis nummer 14.

Huis nummer 14 wordt de woning van ongeveer 15 – 17 kinderen die de ramp hebben overleefd. Op basis van de eerste twee huizen kunnen we precies zeggen wat de kosten zullen worden. Echter, wij zijn op zoek naar donateurs die graag willen bijdragen aan het bouwen van dit huis. Klik hier voor de begroting en het bouwplan.

Afgerond kost de bouw van het nieuwe huis USD 62.000,-. Het toeval wil dat (afgerond) hetzelfde aantal bakstenen nodig is om het huis te bouwen. Ons doel is om 62.000 euro bij elkaar te krijgen wat neerkomt op 1 euro per baksteen.

Hoeveel bakstenen à 1 euro wilt u sponsoren / doneren?

Het koersverschil levert een klein extra bedrag op welke wij voor onvoorziene uitgaven willen reserveren. Alstublieft, help ons huis 14 te realiseren. De kinderen zijn u enorm dankbaar. U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL67 ABNA 0516 7827 62 op naam van Stichting Internationale Kinderhulp te Midwoud o.v.v. Congo14. Ook kunt u gebruik maken van de QR code of klik hier om via Ideal te doneren.

Namens de kinderen in Patmos en onze eigen team dank ik u enorm voor uw donatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *