Opslag/Inzamelpunt Zwijndrecht

Dimitri, vrijwilliger in hart en nieren

 

Sinds 1994 is Dimitri (77) verbonden aan IKN, aan de Dubbelweg 23 in Zwijndrecht.

In de opslag van onze stichting heeft hij zijn werkplek ingericht, zo zamelt hij goederen in en repareert hij fietsen. Goederen die geschikt zijn voor Roemeniƫ maakt hij klaar voor transport.

In 1994 stichtte Magda Triantos, de vrouw van Dimitri stichting Internationale Kinderhulp Nederland. In die jaren reed hij zelf met de vrachtwagen van zijn baas, hulpgoederen naar Roemeniƫ. Zo heeft hij zeker 150 ton aan goederen afgeleverd.

Wie binnen loopt bij onze opslag, krijgt altijd een bijzonder verhaal te horen. Met het fotoboek op schoot kan Dimitri heerlijk vertellen over zijn belevenissen. Soms ontroerend maar juist ook heel vaak met veel passie voor het helpen van zijn medemens, kinderen die het minder goed getroffen hebben.

Nog altijd is Dimitri een gepassioneerd vrijwilliger, zo repareert hij oude fietsen die vervolgens weer verkocht worden. Kleding die niet geschikt is voor hergebruik, en oud ijzer worden omgezet in geld. Zo levert Dimitri drie dagen in de week een grote bijdrage aan het werk voor de weeskinderen die IKN ondersteunt.

Dimitri is op elke maandag, dinsdag en woensdag aanwezig in de opslag aan de Dubbelweg 23 in Zwijndrecht. Wanneer u kleding, oude fietsen of andere gebruikte goederen heeft, kunt u die bij Dimitri in Zwijndrecht aanbieden.